8 de MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

8 de MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Des d'ahir a la tarda hem pogut veure a l'entrada de l'institut una sèrie de petits plafons on es descriuen activitats en les quals les dones són protagonistes. En un món  d'homes, les i els alumnes de Literatura Universal han sabut trobar dones que han estat i són protagonistes per trencar amb els rols del sistema patriarcal sustentat en la submissió i el control.

Una paraula domina l'exposició:  SORORITAT, paraula de creació recent que va ser escollida neologisme de l'any 2018 i que significa la solidaritat i la germanor de les dones en un context patriarcal.

La igualtat de gènere és possible perquè més que homes i dones som, davant de tot, persones i hem de ser capaces de desmuntar els rols generats i de convèncer aquelles que segueixen reproduint el rol de manera sistemàtica ja que, com diu Simone de Beauvoir  "No es neix com a dona sinó que ens hi convertim".Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256