Diari de Tarragona 19/10/18

Diari de Tarragona 19/10/18

Per a BASF actuar de manera sostenible significa combinar l’èxit econòmic amb la responsabilitat social i la vigilància del medi ambient. La companyia alemanya és part de la societat i, per tant, té un objectiu clar: “Fomentar la passió pel que ens uneix i seguir compromets amb el que ens envolta”.

Per això no són suficients les dades econòmiques o la creació de llocs de treball, sinó que BASF vol formar part activa de la vida de les persones que treballen a l’empresa i, sobretot, d’aquelles que formen part del seu entorn més proper. Una bona forma d’aconseguir-lo és mitjançant les col·laboracions amb entitats que fomentin valors com la igualtat, la inclusió i la diversitat.

BASF ofereix l’oportunitat d’entrar al sector als més joves, buscant un esperit innovador i fresc en conjunt amb el compromís cap a la comunitat. Com ho aconsegueixen? Gràcies al programa de Formació Professional Dual Transnacional que consisteix  en la realització del Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial, a l’Institut Comte de Rius de Tarragona, combinat amb classes d’alemany i pràctiques en BASF als centres de producció de Tarragona i Ludwigshafen (Alemanya).

Aquesta via formativa brinda als estudiants no només la formació i experiència d’un grau realitzat anta a Espanya com al país alemanys, sinó l’oportunitat de formar part de l’empresa després de finalitzar els estudis amb èxit.

Laura Guerrero, de la cinquena promoció de Química Industrial, és un exemple de tot allò. Havia fet un batxillerat de lletres i després un cicle superior de Radioteràpia i Dosimetria Física. Precisament la part de la física va ser on més es va centrar. Sempre havia tingut l’espineta clavada de no haver estudiat alguna cosa relacionada amb la química. El cicle en dual li va cridar molt l’atenció, sobretot el fet de poder anar a Alemanya a viure “l’aventura d’estudiar Química Industrial i un nou idioma que sempre m’havia interessat”.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256