ENTREVISTA A ÀLEX VALLÈS, DE  ALUMNE A L’FP BÀSICA AL GRAU SUPERIOR D’AUTOMATITZACIÓ I ROBÒTICA INDUSTRIAL.

ENTREVISTA A ÀLEX VALLÈS, DE ALUMNE A L’FP BÀSICA AL GRAU SUPERIOR D’AUTOMATITZACIÓ I ROBÒTICA INDUSTRIAL.

Hem entrevistat a l’Àlex Vallès ex-alumne de l’FP Bàsica d’Electricitat i Electrònica i actual alumne del Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial sobre la seva trajectòria com a estudiant. Us animem a llegir-la!

Com vas arribar a la FP Bàsica d’Electricitat i Electrònica del Comte de Rius?

Portava repetint alguns cursos, era més gran que els meus companys, i em va tocar tornar a repetir 2n de l’ESO, i era dos anys més grans que els meus companys de classe. No m’agradava gens l’ESO, no em motivava gens, a banda alguns companys es posaven amb mi, de fet, jo en aquells moment tampoc tenia un actitud molt positiva per afrontar tot allò. Tota aquesta situació em va portar, que finalment la meva mare em busqués aquesta sortida.

A l’FP Bàsica vaig trobar una classe de 15 persones on l’ambient era més personalitzat estaven més per tu, i era fer coses manuals. A mi, des de petit m’agradava muntar i desmuntar ordinadors i llavors, vaig veure que aquest era el meu lloc, un ambient més relaxat i personalitzat.

Quines expectatives tenies quan vas arribar a l’FP Bàsica?

Quan vaig arribar aquí em vaig trobar un professorat molt implicat amb els alumnes, em van fer una prova de coneixements, i la veritat és que la nota que vaig treure no va ser tant dolenta. Vaig arribar dos mesos més tard que el curs hagués començat, i gràcies a l’ajuda del professorat molt preparat i motivat em van ajudar a posar-me al dia. A mi m’agradava molt posar-me a muntar el panells.

Què et va animar a matricular-te al Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques?

A veure, el grau mitjà per mi va ser un pas per poder accedir a Grau Superior, ja que a nivell tècnic des de l’FP Bàsica ens van preparar molt bé, en canvi els que venien de l’ESO havien d’aprendre moltes coses que jo tècnicament ja tenia un cert domini. Tot el que era fer muntatge, els de l’FP Bàsica érem molt més ràpids. El grau mitjà és una transició entre el relax de l’FP Bàsica i la seriositat i professionalitat del Grau Superior.

Així doncs la teva intenció ja era apuntar-te el Grau Superior?

Sí, al Grau Mitjà t’ensenyen a nivell general d’electricitat moltes coses però no t’especialitzes. Ara estic cursant el Grau Superior i és una passada, m’encanta perquè et tracten com un adult, i és que si ja estàs al Superior és perquè t’agrada. Si t'agrada programar, doncs està molt bé, perquè pots ser creatiu, el que vulguis. És una mica com la música, però en el cas de la música depèn de l’estat emocional que vulguis transmetre, en canvi programant li treus tota la pressió de fer un producte artístic i la teva creativitat es basa en fer el text el més petit possible. Amb el mínim tamany d’arxiu fer el màxim treball.

Finalment tot el que has fet a FP Bàsica t’ha ajudat al moment de cursar el Grau Mitjà?

Si hagués anat directament FP Bàsica al superior, segurament no hagués tingut al maduersa, ni la motivació per fer aquest cicle. A Grau Mitjà comences a madurar i agafes solidesa.

Com definiries el teu pas pel Comte de Rius?

És un bon centre, el professorat m’ha ajudat molt.  Ara que estic al Grau Superior, he trobat també professorat altament qualificat i especialitzat en aquest cicle formatiu d’Automatització i Robòtica Industrial.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256