Entrevista a Isabel Meneses

Entrevista a Isabel Meneses

Avui parlem amb la Isabel, alumna del CFGS Química Industrial, el programa d’FP Dual Transnacional que el Comte de Rius realitza en col·laboració amb l’empresa BASF.

A finals d’agost, la Isabel començarà una nova etapa a Alemanya: marxarà, juntament amb companys de la seva classe, amb un contracte de feina a BASF Ludwigshafen, on podrà desenvolupar la seva carrera professional.
Vols conèixer la seva experiència? T’agradaria saber-ne més sobre l’FP Dual Transnacional del nostre institut? No et perdis l’entrevista!

1. Què és el que et va motivar a inscriure't al programa Transnacional de BASF?

El que em va motivar a inscriure’m va ser l’experiència de poder marxar a Alemanya tenint un lloc de feina fix allà. A més a més, de poder treballar en el sector químic, que ha sigut sempre el meu objectiu.

2. T'imaginaves, feia uns anys, estudiant i treballant a Alemanya?

Marxar a Alemanya a viure i treballar sempre ha sigut el meu somni. El que no m’imaginava era que ho pogués fer realitat, però, mira! Gràcies a aquest programa ho the aconseguit!.

3. Quan hi vas fer les pràctiques l'any passat, com et vas aclimatar a l'estil de vida alemany?

Tot és un gran canvi, per descomptat: els horaris, els costums, l’idioma... Però em vaig adaptar ràpidament, la veritat, i em va encantar. Com que a classe ja ens ensenyen alemany, l’idioma no va ser una barrera tan gran.

4. A causa de la Covid, aquest curs no heu pogut anar a fer pràctiques a Alemanya, com t'has adaptat a les pràctiques telemàtiques?

Tenia moltes ganes que arribés maig per poder anar-hi per segona vegada a fer pràctiques, però ho vam solucionar fent classes en línia en contacte amb Alemanya. A finals d’agost, el meu grup i jo, tornem a marxar. Està clar que les classes telemàtiques no són el mateix que presencials, tampoc estem acostumats a treballar amb l’ordinador tantes hores, però ho vam aconseguir i va sortir bé.

5. Què és el que més t'ha agradat d'aquests dos anys? I el que has trobat més difícil? Com ho has afrontat?

El que més m’ha agradat d’aquests dos anys ha sigut poder aprendre l’idioma i obtenir tants coneixements de química, a més a més d’estar en contacte ràpid i directe amb l’empresa, tant a Espanya com a Alemanya. Viatjar cap allà és sempre com la recompensa pel treball dur d’estudiar que tenim durant el curs.
Personalment, no he trobat res negatiu: he après molt, en molts àmbits. És cert que ha sigut dur i, a vegades, difícil, però amb constància i esforç tot és possible. Tindre les classes diàries d’alemany amb les de química industrial feia que els dies es fessin bastant llargs, entre els treballs, deures, exàmens... Però qui vol quelcom, s’ha d’esforçar i jo estic contenta.

6. Al setembre començaràs una nova etapa a BASF Ludwigshafen, en tens ganes?

Sí, moltíssimes! És el que estàs esperant des de que comences. Constantment, la nostra preparació es basa en la visió de futur del nostre treball a Alemanya. Pensar que ha arribat el dia és fascinant! Ara toca començar de zero i en tinc moltes ganes, a més a més de moltes metes que penso aconseguir dins de la meva feina a la BASF.

7. Quin consell els donaries als i les alumnes que comencin aquest any el programa?

El meu consell és que comencin amb moltes ganes i que mai les perdin. Per mi, això ha estat la clau.

8. Com valoraries la teva experiència al Comte de Rius?

L’institut ha sigut el nostre lloc d’aprenentatge. És un lloc tranquil on hi he passat moltes hores, així que ha estat com una segona casa. Sempre recordaré aquesta experiència i el menjar del bar d’en Manolo.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256