« L’Erasmus+ m’ha servit per ampliar els meus coneixements i ha estat una experiència enriquidora»

« L’Erasmus+ m’ha servit per ampliar els meus coneixements i ha estat una experiència enriquidora»

Marc Garriga és un dels estudiants de cicles formatius de grau mitjà del Comte de Rius que aquest any ha tingut l’oportunitat de gaudir del programa Erasmus+, una beca de mobilitat que permet als alumnes de formació professional realitzar una estada de pràctiques en un país estranger. A principis d’abril, juntament amb altres estudiants del seu curs, el Marc va marxar a Bolonya, Itàlia, on va fer pràctiques l’empresa Laboratory of Electrochemistry of Materials for Energetics -LEME- durant dos mesos. Tal com ens explica, viure en un altre país i conèixer de més a prop una empresa del seu sector ha estat una experiència molt enriquidora, i també una oportunitat per visitar alguns dels llocs més emblemàtics d’Itàlia.

Per què vas decidir demanar la beca Erasmus+?

Vaig veure que podria ser una bona opció ja que vull seguir estudiant i una manera d’omplir currículum és anant a fer les practiques a l’estranger, i a part per veure l’experiència de viure sol en un país diferent.

Quina valoració global en fas de l’experiència? Ha complert amb les teves expectatives?

La veritat és que a l’empresa vaig estar molt content ja que em tractaven molt bé i eren simpàtics. Fora de la feina va ser molt divertit el poder moure’m per Itàlia i visitar les seves ciutats.

Com valores el teu pas per l’empresa Laboratory of Electrochemistry of Materials for Energetics -LEME-? Què creus que ha aportat a la teva formació?

L’empresa va estar genial i es veia molt professional, tot i no ser exactament el que havia estudiat al cicle. Tot i això em va agradar i vaig aprendre moltes coses noves. Realment he après molt.

Com ha estat l’adaptació a la vida i la cultura d’un altre país? Has tingut alguna dificultat o t’ha resultat fàcil?

No he tingut problemes ni amb l’idioma ni amb cap altra cosa. Itàlia és un país fàcil per viure, ja que és molt semblant al nostre i amb l’anglès ja pots anar bé.

Què creus que t’ha aportat, a nivell personal, la teva estada a Itàlia?

He madurat molt a l’hora de conviure amb un company, cuinar, moure’m sol, l’idioma i moltes més coses.

Com creus que ha influït l’experiència Erasmus+ a la teva formació i experiència professional?

Doncs com he explicat, la meva empresa no estava del tot relacionada amb el que he estudiat al cicle formatiu, però m’ha servit per ampliar els meus coneixements i ha estat una experiència enriquidora.

Quin ha estat el paper del Comte de Rius en l’experiència?

El centre va gestionar el projecte de mobilitat juntament amb l’associació Mundus, i també ajudaven quan teníem algun tipus de problema.

Quins són els teus plans per al futur a nivell formatiu i professional?

Jo ara vull estudiar el cicle superior de química industrial i després trobar feina en el mateix sector.

Quina és la teva opinió del programa Erasmus+? Canviaries alguna cosa?

No, tot està molt ben gestionat.

A qui recomanaries l’experiència Erasmus+? Per què?

Recomanaria a tothom que fes l’Erasmus+, ja que a nivell personal els ajudarà a madurar moltíssim i els canviarà la vida; i en el sector laboral també ja que s’aprèn a treballar amb altra gent i en el que t’agrada.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256