Premi al relat de l'Andrea Marín, de 1r de BAT, al Concurs de Microrelats de l'Ajuntament de Altafulla

Premi al relat de l'Andrea Marín, de 1r de BAT, al Concurs de Microrelats de l'Ajuntament de Altafulla

Enguany l’Ajuntament d’Altafulla ha organitzat el primer Concurs de Microrelats 2020. El tema del concurs era “la llegenda de Sant Jordi, reinventada des del confinament”, un tema que ens tocava d’aprop i que podia ser força interessant.

Des del Departament de Llengües del Comte sempre que ens arriba la notícia d’un concurs adient a l’alumnat, sigui del tipus que sigui, els la fem extensible, perquè pensem que algú s’animarà a participar-hi.

La nostra feina, doncs, ha tingut fruit i l’alumna de 1r de Batxillerat, Andrea Marín Sobrino, ha guanyat un premi en la categoria de 16-18 anys. Només s’havien d’escriure 200 paraules i l’Andrea, amb la màgia de la seva ploma, ha sabut captivar el jurat. Des d’aquí, enhorabona Andrea.

Heroi anònim

La tranquil·litat instaurada per la rutina s'havia vist afectada per l'arribada d'un nou ésser que solcava els cels com un drac invisible, entre els núvols característics d'una ciutat que s'ha deixat portar per la industrialització. Diàriament morien persones submergides en la monotonia de setmanes idèntiques, anhelant l'arribada d'unes vacances idíl·liques i efímeres, i que, en comptes d'això, els arriba l'alè d'una criatura d'escames que arrabassa l'últim sospir de les entranyes de les seves víctimes.

El nerviosisme creixia i estava començant a fer estralls a la comunitat d'en Jordi. El sacrifici diari era inacceptable, s'havia de fer alguna cosa. La informació vola de pressa i és així com en Jordi va esbrinar l'origen d'aquest singular monstre: provenia de la Xina i estava batejat sota el nom de Divoc-91. Se sabia també que la font principal de poder d'aquest ésser residia a l'avinguda Catalunya, a una residència per a persones de la tercera edat.

Amb tots els coneixements en Jordi es va armar amb guants i màscara, disposat a combatre el drac. Però abans de sortir de casa, va adonar-se que era innecessari, que només atorgaria més poder. Va deixar de costat les seves “armes”, aquesta batalla es lluitaria des de casa.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256