SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS 2019

Enguany el nostre institut ha tornat a participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb moltes activitats en les que s’han implicat alumnes i docents. Algunes d’aquestes activitats han sigut:

  • L’oli reciclat ens alimenta: Premiar la recollida d'oli per a generar biodièsel amb un esmorzar al bar de l'institut.
  • Recollida de bolígrafs i retoladors: recollida solidària de material d’escriptura
  • Adéu paper de laboratori: Els alumnes, guiats pels professors, han eliminat els registres en paper que hi ha als laboratoris del Comte i els han canviat per codis QR amb l’objectiu de reduir la quantitat de paper que s’utilitza.
  • Fem sabó a l’aula? Els alumnes de batxillerat han aprofitat l’oli usat que es recull a l’institut per donar-li un altre ús: l’han convertit en sabó.
  • Alternatives eco-friendly: Exposició a la biblioteca on descobrireu quines alternatives existeixen al plàstic.
  • Compra responsable: taller de bosses. Els alumnes han aprofitat samarretes i pantalons vells que ja no utilitzen per crear, en un taller, bosses reutilitzables per anar a comprar i els han donat un altre ús.
  •  Les papallones del canvi: durant tota la setmana a l’hora del pati alumnes i professors han pintat papallones en pàgines d’antics llibres de la biblioteca. Reaprofitant el paper, han creat una decoració per la commemoració del Dia Internacional Per L’eliminació de la Violència de Gènere que dilluns 25 de novembre celebrarem al centre.
  • Som la resistència: exposició de joies fetes amb materials reciclats que es venen per recaptar fons per La Marató.


Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256