TALLER LEAN MANUFACTURING PER PROFESSORS I ALUMNES

TALLER LEAN MANUFACTURING PER PROFESSORS I ALUMNES

Durant la setmana de Sant Joan Bosco els alumnes de 1r CFGS Química Industrial han participat en un divertit, interessant i educatiu taller sobre Lean Manufacturing, a càrrec de la Cristina Bustamante i el Joan Daniel Subirats. El mateix taller sobre el LEAN va ser realitzat per a professors de centre el divendres 31 de gener.

Però... què és el Lean Manufacturing? Lean Manufacturing (o producció sense deixalles) és un model de gestió enfocat a poder lliurar el màxim valor als clients, utilitzant els mínims recursos necessaris. Eliminant el malbaratament, millora la qualitat i es redueix el temps de producció i el cost.

El concepte Lean Manufacturing està basat en eines d’anàlisi japoneses, com ara la producció kanban, els processos poka yoke, la filosofia Monozukuri o l’àrea de valor genba. Conceptes molt interessants de gestió que estan en auge a la indústria moderna.

Tots aquests conceptes s’han treballat al taller mitjançant peces de Lego ® com a matèries primeres, intermèdies i finals d’un procés d’una planta química i altres tècniques de qualitat com Ishikawa, 5 perquès, gestió visual TGN, TOP...Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256